Over Marjolein

Ik ben Marjolein Fennis,  geboren en getogen in Brabant. Na een periode van 10 jaar in de regio Leiden te hebben gewoond ben ik  sinds 2019 weer terug in regio Breda. Hier woon ik samen met mijn partner en 2 prachtige zoontjes.

 In Breda heb ik in 2005 de opleiding fysiotherapie afgerond. Vanwege mijn nieuwsgierigheid naar alle aspecten die een lichamelijke klacht veroorzaken en beïnvloeden, volgde ik direct de opleiding psychosomatische fysiotherapie bij het IPT in Amsterdam. Deze studie heb ik in 2008 afgerond. 

Naast deze richting ben ik me blijven bijscholen in de reguliere fysiotherapie, wat ik met veel plezier doe. Deze behandelingen geef ik nog altijd, maar zal nooit een puur lokale behandeling zijn. Door mijn ervaringen blijf ik altijd een holistische aanpak hebben, waarin ik kijk naar het hele lichaam, en dan met name hoe de wervelkolom functioneert. Stabiliteit en gebruik van gewrichten en spieren op de juiste manier zijn mijn inziens verantwoordelijk voor goed functioneren van onze armen, benen, handen en voeten en niet te vergeten de organen.

Wat mij in mijn werk drijft is de prachtige samenwerking die lichaam en brein met elkaar hebben en hoe deze onlosmakelijk verbonden zijn. Het is voor mij een uitdaging om met elk uniek persoon samen inzicht te creëren in de signalen die je lichaam je doorgeeft en er anders mee om te leren gaan. Het is fantastisch om mensen op deze manier te helpen in hun reis naar een prettiger leven.

In mijn eigen ontwikkeling ben ik geïnspireerd door vele docenten en trainingen. Persoonlijk heb ik veel inzicht en verbetering mogen doormaken, en zal dit nog lang doen blijven doen. Als mens blijf ik in beweging met dat wat mij inspireert. 

Tijdens het hardlopen heb ik ontdekt hoe je met diverse technieken, je prestaties kunt verbeteren. Het heeft me uiteindelijk tot de marathonprestatie gebracht, wat ik nooit verwachtte ooit te kunnen doen. Maar presteren is niet waar het om gaat. Door mindfulness te ervaren en toe te passen, leerde ik hoe je aandacht kunt verplaatsen en zo meer oog hebt voor kleine dingen om je heen die daardoor mooier zijn dan je dacht. Uiteindelijk presteer je het beste als je geniet. En genieten deed ik van jongs af aan al, door te dansen. Dit heb ik in 2016 in een cursus in Budapest (NIA) opgepakt zodat ik hierin ook les kan geven. Ik hoop mijn passie voor lichaamsbewustzijn, mijn werk en het dansen nog lang te kunnen delen en mensen hiermee verder te helpen.