Ben jij bewust van je energie

De herfst is aangebroken. De bomen kleuren prachtig, de natuur maakt zich klaar om terug te trekken in voorbereiding voor de winter. Merk je ook dat wij mensen dat ook zo ervaren. Je trekt je misschien onbewust meer terug in huis, voelt minder energie om je normale dag door te komen, hebt meer behoefte aan rust?

Dan klopt dat helemaal met de energie verandering in deze tijd van het jaar. Daarbij merk je wellicht ook per dag dat je op bepaalde uren meer instort en bepaalde uren fit bent. Ook dit is normaal en bij iedereen anders. De een snoozt smorgens nog 5 x en de ander doet niks liever dan om 6 uur de krant lezen. En heeft op een ander moment een dip. Energiegolven zijn er elke dag, en horen erbij.

En energie is er niet zonder dat we onszelf toestoppen met voeding. Maar wat is goed? Hoe vind je balans? Wanneer mag je snoepen en wanneer laat je dat? En sta je wel eens stil dat wat je eet, bepaalt hoe je je voelt?

Slapen! Wat is het , hoe doe je dat en hoeveel is goed voor je? Dat verschilt per persoon. Maar er zijn zeker richtlijnen en oefeningen om er grip op te krijgen. Dat je genoeg moet slapen voor goede energie en dit dus een eerste levensbehoefte is, dat is zeker!

Als je een dag gewerkt hebt, of veel in de weer bent geweest, wil je niks liever dan op de bank ploffen en jezelf onderdompelen met een film of verdwijnen in een boek of zinloos shoppen of zappen. Herkenbaar?Je lijf vergeet je echter zijn welverdiende aandacht te geven. Je gaat je bed in zonder stil te staan bij wat je voelt of wat je lijf heeft gedaan. Juist na een lange dag een fysieke activiteit doen, of bewust met je gevoel of meditaties bezig zijn, geeft je waarschijnlijk weer meer en nieuwe energie.

Wil jij meer weten, hoe je dit voor jezelf aanpakt? Of heb je klachten van vermoeidheid of wisselingen?

Kom gerust eens langs, ik help je graag om weer fit en vitaal te voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *