Psychosomatiek weer in volle gang

Nu ik weer een maand steeds meer heb mogen werken, heb ik een beter beeld gekregen van de huidige psychosomatisch klachten die ik veel tegenkom.
En dat zijn er zeer verschillende en uiteenlopende, met ook veel diverse oorzaken. Het valt me op hoeveel invloed angst op lichaamsklachten heeft, en dat veel mensen met onzekerheid en dilemma’s worstelen. Daarnaast zie ik gelukkig ook mensen die erg blij zijn weer te mogen komen om geholpen te worden met hun klachten waarvoor ze onder behandeling waren.
Mijn conclusie is dat de ervaring van telefoon en beeldbellend behandelen wel mogelijkheden biedt, maar persoonlijk contact zoveel completer en beter voelt.

Daarnaast heb ik diverse webinars mogen volgen over Corona en andere interessante onderwerpen over mijn vak. Fijn dat dit deze periode zo goed kon.
En daarmee ben ik betrokken in de vakgroep voor psychosomatische fysiotherapie om met elkaar goed voorbereid te zijn, op wat wij kunnen betekenen voor die mensen die erg ziek zijn geweest en niet te vergeten hun naasten. In Paramedisch centrum Breda West werk ik hierin samen met de long fysiotherapeute en een psycholoog en dietiste. Zo kunnen we de beste zorg leveren, een fijn gevoel! We doen het samen!

Lees mijn Blog over mijn ervaringen van deze maand en schroom niet om een afspraak te maken in Breda als je vragen hebt. Tot ziens.

www.bredawest.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *